2023/45.hét - emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2023. november 8., szerda 12.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Ügyszám: 
22.B.137/2023
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
mfsz. 1. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A sértett, miután 2017. június elején szakított élettársával, a vádlottal egy településre költözött. A szomszédos házban élt akkor a vádlott, ismerték egymást. A sértett és a vádlott többször együtt is italoztak, előfordult, hogy a sértett átment a vádlotthoz.

2017. június 19. és június 21. napja közötti időben – pontosabban nem meghatározható napon, egyik este a sértett ittas állapotban megjelent a vádlottnál, ahol közösen folytatták az italozást, majd szóváltás alakult ki közöttük. A késő esti órákban, konkrétan meg nem határozható módon a vádlott egy 15 cm pengehosszúságú késsel a pajzsporc körüli helyen nyakon szúrta a sértett férfit, akinek mintegy 10 cm hosszú sérülést okozott. A sértett a nyakát ért szúrás következtében az éjszaka folyamán elhalálozott, teste a vádlott ágya mellett, alsóruházatban feküdt, míg a vádlott elaludt. Hajnalban a vádlott felébredt, egy pokrócba göngyölte a sértett testét és kihúzta azt az udvarán található garázs alatti szerelőaknához, amibe bedobta, majd a testre hamut, meszet és különféle hulladékokat halmozott. A sértett használati tárgyait, ruházatát és az elkövetés eszközéül szolgáló kést a vádlott a kukába dobta, így azok feltalálási helye az azóta eltelt hat év távlatában ismeretlen.

2021. januárjában a vádlott lakóingatlant cserélt, ugyanabban az utcában, egy másik házba költözött. A vádlott az új helyére költözésekor, egyik éjszaka a szerelőaknából kiásta a néhai sértett maradványait és egy zsákba csomagolta, amit magával vitt az újabb ingatlanba, ahol a padláson elrejtette.

A nyomozó hatóság 2022. december 7. napján megtartott szemle keretében megtalálta a néhai sértett csontjait.

A bíróság folytatja a tárgyalást az ügyben.


 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@birosag.hu

Eljáró bíróság: