2023/23.hét - kuruzslás bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2023. június 6., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
kuruzslás bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
4.B.124/2023
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
I. em. 32. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott nem rendelkezik orvosi végzettséggel, hároméves szakközépiskolát végzett, majd ezt követően szociális gondozó és betegápoló bizonyítványt szerzett.

1./

A vádlott 2021. szeptember-október hónapban ismerkedett meg a sértett nővel, aki kozmetikusként dolgozott. A vádlott intim kozmetikai kezelésre járt hozzá, neki álnéven mutatkozott be, nőgyógyász orvosnak adta ki magát. A sértett egy ilyen alkalommal rosszul lett, a vádlott felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van. Ezt követően 2022. január közepén a vádlott a sértett lakására ment, ahol „megvizsgálta” a sértettet, kenetet is vett tőle egy pálcikával, valamint egy fecskendővel. 2022. február hónapban a vádlott a sértettet a saját lakására hívta fel azzal, hogy későn ér a városba, ne a rendelőbe menjen. A vádlott ekkor a sértettet alsóruha nélkül „vizsgálta meg”, ehhez vibrátort is használt, melyről azt állította, hogy orvosi műszer, majd közölte a sértettel, hogy cisztái vannak, illetve az internetről összeállított vizsgálatit leletet küldött a sértett e-mail címére. A sértettnek a vizsgálatokért nem kellett fizetnie.

E sértett egy barátnőjének, aki vőlegényével gyermeket tervezett, szintén ajánlotta, mint ismerős nőgyász orvost a vádlottat. Ezt a vádlottnak is megemlítette, aki úgymond elvállalta a nő kezelését, akit telefonon felhívott és orvosként, korábbi álnevén mutatkozott be. A sértett párt a vádlott 2022. január 19-én vizsgálta” meg a nő lakásán. A pártól vizeletmintát kért, majd a férfitól ondómintát, nemi szervéről kenetet vett.  2022. január 26-án ismét megjelent a vádlott a nő lakásán, közölte a nő párjával, hogy gombás fertőzése van, a nőnek intim mosakodószert rendelt és őket további vizsgálatok elvégzésére a saját lakására rendelte fel, ahol a fentiekhez hasonló „vizsgálatokat” végzett. A vádlott a vizsgálatokért továbbra sem kért pénzt. A sértetteknél latex érzékenységet, a nőnél szintén cisztát állapított meg, melyről az általa kiállított leletet a nő e-mail címére küldte meg.

A vádlott az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével, rendszeresen, jogosulatlanul fejtette ki tevékenységét.

2./

A vádlott 2021. szeptemberében társkereső alkalmazáson keresztül ismert meg egy férfit, akinek a korábbi álnéven, de ügyvédként mutatkozott be. A vádlott a férfival először beszélgetett, majd találkoztak is. A vádlott a férfit – jogtalan haszonszerzés céljából – több különböző személyiségprofilon keresztül, sorozatosan tévedésbe ejtette. Ennek következtében 2021. november 3. napjától egészen 2022. június 28. napjáig a sértett férfi a vádlott által kért különböző jogcímeken, a vádlott részére a saját folyószámlájáról összesen 11.850.400 forintot utalt át a vádlott számlájára, melyet a vádlott a saját céljaira fordított.

A vádlott hozzátartozói a sértettől kicsalt pénzösszeget a sértett bankszámlájára átutalták, így a kár megtérült.

A bíróság előkészítő ülést tart az ügyben.


 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@birosag.hu

Eljáró bíróság: