2020/45. hét - emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2020. november 5., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
7.B.31/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Székelyszabar, István u. 162. - helyszíni tárgyalás
Tárgyaló: 
helyszíni tárgyalás
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott idős férfi, a tanú és a sértett férfi valamennyien egy településen laknak. 2019. május 25-én a délutáni óráktól kezdődően a sértett a tanú családi házában, vendégségben tartózkodott, ahová a vádlott az esti órákban érkezett meg ittas állapotban.

A vádlott haragos viszonyban állt a sértettel, mert azt feltételezte, hogy korábban a sértett szedte össze és tulajdonította el a szilváját a gyümölcsöséből.

A vádlott érkezését követően, a konyhában közte és a szintén ittas állapotban lévő sértett között azonnal szóváltás alakult ki, kölcsönösen szidalmazták és megöléssel fenyegették egymást.  A sértett a vádlott ingét megragadta, majd megrángatta a vádlottat. Ezt követően a vádlott magához vett egy a konyhaasztalon elhelyezett konyhakést, majd pár lépést tett a sértett felé és „megöllek” kijelentést követően egy alkalommal, közepes erővel mellkason szúrta.

A tanú is a konyhában tartózkodott ekkor, aki azonnal értesítette a mentőket, míg a vádlott saját házába gyalogosan távozott.

A sértett a szúrás következtében a mellüreget megnyitó sérülést szenvedett, melyhez életveszélyes állapot, légmell kialakulása társult. A vádlott szándéka a sértett életének kioltására irányult, melyet az időben érkezett orvosi segítség akadályozott meg.

A vádlott a cselekmény idején közepes fokban volt korlátozott cselekménye társadalomra veszélyességének felismerésében és az annak megfelelő cselekvésben.

A bíróság tárgyalást tart az ügyben a vádlott lakóhelyén, figyelemmel idős korára és rossz egészségi állapotára.


 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: