2020/43. hét - ELMARAD! - jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. október 21., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette
Ügyszám: 
1.B.58/2020
Tárgyalás helyszíne: 
7300 Komló, Bajcsy Zs. u. 2.
Tárgyaló: 
fsz.19.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A kitűzött tárgyalás elmarad, a vádlott külföldön tartózkodik, ezért a bíróság az eljárást felfüggesztette.

 

A vádirat szerint röviden: A vádlott nő 2017. áprilisáig látta el több komlói társasház sértett közös képviseletét, ezzel összefüggésben a társasházakról szóló törvény, valamint a szervezeti és működési szabályzatokban meghatározott vagyonkezelési kötelezettség terhelte. E minőségében rendelkezett a sértett társasházak bankszámlái és házipénztárai felett.

A vádlott a sértett társasházak számláiról pénzátutalásokat teljesített jogosulatlanul a saját lakossági folyószámlájára. Az átutalt összegeket részben ismeretlen célra fordította, részben úgy használta fel, hogy az ügyben érintett másik sértett társasházak részére fizette be, a sérelmükre okozott hiány leplezése érdekében, illetve a lakossági folyószámláról készpénzben vette fel és magán célra, illetve ismeretlen célra fordította. A sértett társasházak, melyek számláiról a vádlott másik társasházak számláira is utalta a pénzt, nem álltak jogviszonyban egymással.  A vádlott a társasházak bankszámláiról készpénzfelvétel keretében különböző összegeket vett fel „értékpapír vásárlás” címen, de az értékpapírt saját részére vásárolta meg.

A vádlott közös képviselői jogviszonya 2017. áprilisában megszűnt, ekkor az érintett társasházak záró pénztáregyenlegét eltulajdonította, ezért azzal elszámolni nem tudott. A vizsgált időszak 2012. január 1-től 2017. áprilisáig terjedt.

A vádlott ez idő alatt 59 sértett társasháznak több, mint 200.000.000 forint kárt okozott.

A bíróság előkészítő ülést tart az ügyben.


 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: