2020/42.hét - különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. október 13., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
1.B.83/2019
Tárgyalás helyszíne: 
7700 Mohács, Szepessy tér 10.
Tárgyaló: 
7.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott férfi 2008. január és 2010. október 18. között egyéni vállalkozóként, azt követően az általa ügyvezetőként képviselt gazdasági társaság útján közvetítői tevékenységet látott el egy alkusz cég nevében, mely többes ügynökök közreműködésével biztosításközvetítési tevékenységet végzett.

A vádlott a jelzett időszakban, a tevékenysége során kizárólag az alkusz cég által kínált biztosítási lehetőségeket ajánlhatta az ügyfeleknek, nem volt jogosultsága arra, hogy az ennek során megkötött biztosítások fejében az ügyfelektől pénzt vegyen át, vagy adjon át részükre.

A vádlott ügyfeleinek, és az általuk megismert újabb személyeknek a bizalmát kihasználva a sértetteket megtévesztette, célja a pénzük megszerzése volt, az átvett pénzeket saját céljaira, illetve más személyekkel szemben fennálló tartozásainak kiegyenlítésére fordította. A vádlott több, mint 290 millió forint kárt okozott a tevékenysége során összesen huszonkét sértettnek. Az ügyészség 39 rendbeli csalás bűntette, egy rendbeli csalás vétsége és huszonnyolc rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelet vádat vele szemben.

A bíróság tárgyalást tart az ügyben.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: