2020/11. hét - különösen jelentős mennyiségű kábítószerre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 13., péntek 11.00
Ügy tárgya: 
különösen jelentős mennyiségű kábítószerre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette
Ügyszám: 
7.B.213/2019
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
fsz.II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A szerb állampolgárságú vádlott férfi tulajdona egy személygépkocsi, melyet pontosan meg nem határozható időben átalakítottak úgy, hogy az utasterében két rejtekhelyet alakítottak ki, melyek össztérfogata 238 liter.

A vádlott 2018. szeptember 8-án reggel Udvar közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre Magyarországra a gépkocsival Horvátország irányából, pontos úticélja nem volt megállapítható.

A határon szolgálatot teljesítő rendőrök a gépkocsit gyanúsnak vélték, vizsgálata érdekében értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékesét, aki a helyszínen vizsgálta meg a gépkocsit.

A vizsgálat során a kocsi utasterében nagyszámú illatosítót és üres légfrissítős flakont találtak, de a gépkocsi padlójához hajolva erős, kábítószerre utaló szagot észleltek. Az ülések kiszerelését követően a kialakított rejtekhelyekről 27 db folpackba tekert csomag került elő, melyek zöld színű növényi ágvégződést tartalmaztak, össztömegük csaknem 27 kg volt, melyeket a helyszínen lefoglaltak.

A lefoglalt növényi részek kannabiszra jellemző, kannaboid vegyületeket tartalmaztak, hatóanyag tartalmuk 2,4 szerese a különösen jelentős mennyiség alsó határának.

A vádlott letartóztatásban van.

A bíróság folytatja a tárgyalást, perbeszédek várhatók.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Péter-Szabó Petra

sajtótitkár

+36- 30-978-9988

PeterSzaboP@pecs.birosag.hu

Eljáró bíróság: