2020/9. hét - fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 25., kedd 10.00
Ügy tárgya: 
fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
8.B.709/2019
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
fsz.19.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: 2019. augusztus 8-án a hajnali órákban, Pécsett a vádlott férfi az arcát egy kendővel eltakarva bement az egyik Nemzeti Dohányboltba és ott egy gázriasztó pisztolyt fogott az eladóra, és tőle a készpénzt követelte. Az eladó többször visszautasította a vádlott követelését, de miután azzal a vádlott nem hagyott fel, az eladó a vádlott által a földre dobott, nyitott táskába dobta a műszakjának első felében keletkezett 238.575 forint bevételt. A vádlott továbbra is rászegezte a fegyvert és a többi pénzt követelte, de az eladó többszöri felszólítás ellenére is azt mondta, hogy nincs több pénz, felhagyott a követelésével. A vádlott azt mondta ezek után az eladónak, hogy 10 percig maradjon bent, majd a készpénzt tartalmazó táskával távozott a boltból és egy ismerőse lakásába ment.

Elfogása után a vádlottól az eltulajdonított készpénzből 208.500 forintot lefoglaltak, így ez megtérült, míg 30.075 forint nem térült meg, a sértett az eljárás során kérte ennek megfizetését.

E cselekményt megelőzően, pontosan nem állapítható meg, hogy mikor a vádlott kábítószert, marihuánát fogyasztott. 2019. augusztus 8-án délelőtt, az igazoltatását követően a vádlottat a rendőrségen előállították, ahol vizeletminta vételére került sor, mely pozitív lett. Ezután a vádlott lakásán tartott házkutatás során zöld növényi törmeléket és fehér port is lefoglalt a nyomozó hatóság.

A vádlottat az ügyészség a fegyveresen elkövetett rablás bűntette mellett kábítószer birtoklásának vétségével is vádolja

A bíróság előkészítő ülést tart az ügyben.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: