2020/6.hét - személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 3., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
3.B.29/2018
Tárgyalás helyszíne: 
7300 Komló, Bajcsy Zs. u. 2.
Tárgyaló: 
22. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: Az elsőrendű vádlott férfi házassága 2017. év elején megromlott, felesége februárban elköltözött egy baranyai településen lévő otthonukból egy másik településen élő férfihoz. Az elsőrendű vádlott két gyermekével – köztük a negyedrendű vádlottal – egyedül maradt a családi házban.

Az elsőrendű vádlott elhatározta, hogy feleségét, annak akarata ellenére is, hazaviszi a közös lakásba, ezért a másodrendű és harmadrendű vádlottakkal megállapodott abban, hogy a harmadrendű vádlott gépkocsijával elmennek a feleségéért akkor, amikor a nő hajnalban autóbusszal munkába indul, beültetik az autójukba, így nem találkoznak a férfival, akivel az asszony akkor élt.

2017. június 6. napján, a hajnali 5 óra előtt a harmadrendű vádlott személygépkocsijával a három férfi elment a másik településre. Odaérve észrevették az elsőrendű vádlott feleségét, aki a buszmegállóban állt. A gépkocsival odahajtottak, majd a másodrendű vádlott kiszállt az első ülésről, a nőt a karjánál fogva megragadta és akarata ellenére a gépkocsihoz húzta, majd úgy lökte be az autó hátsó ülésére, hogy a hátul ülő elsőrendű vádlott előre nyúlva behúzta a feleségét a gépkocsiba. Ezután, a hangosan tiltakozó asszonnyal együtt haza indultak. A másodrendű vádlott egy helyen kiszállt a kocsiból, majd a harmadrendű vezetésével, a gépkocsival az elsőrendű vádlott házához hajtottak. Az elsőrendű vádlott kirángatta feleségét a gépkocsiból, dulakodtak, eközben a nő több SMS üzenetet küldött élettársának azzal, hogy elrabolták.

Élettársa ekkor gépkocsival érte indult, közben bejelentést tett a rendőrségen.

Amikor a sértett élettársa a házhoz ért, a sértett ki akart hozzá menni, de az elsőrendű vádlott nem engedte. A sértett öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét, erre az élettársa a gépkocsival, nagy sebességgel az udvarra hajtott, az őt figyelő elsőrendű és negyedrendű vádlott ekkor egy vasvillát, illetve egy vascsövet kapott fel és ütni kezdték a személygépkocsit. A sértett élettársa ekkor kitolatott az udvarról. Ezt követően megérkeztek a rendőrök.

A gépkocsiban 77.000 forint rongálási kár keletkezett.

A bíróság a tárgyalást folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: