2020/4.hét - kifosztás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 20., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
3.B.132/2019
Tárgyalás helyszíne: 
7300 Komló, Bajcsy-Zs. u. 2.
Tárgyaló: 
22. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: Az elsőrendű és másodrendű vádlott férfiak unokatestvérek, mindketten büntetett előéletűek.

Korábban elkövetett bűncselekményeik módszeréhez hasonlóan, most is akként választották ki a bűncselekmények sértettjeit, hogy egy gépkocsival rendelkező ismerősüket kérték fel arra, hogy őket Baranya megye falvaiba elszállítsa, majd útközben kiválasztották azokat a családi házakat, melyek öregebb épületnek látszottak, ablakaikon régi függöny volt, mert ebből feltételezték, hogy ott idős emberek élnek, akiket életkorukból adódó szellemi, fizikai állapotuk miatt lényegesen könnyebb megtéveszteni, értékeiket tőlük elvenni.

A cselekmények kitervelője minden esetben az elsőrendű vádlott volt, és a másodrendű vádlottal együtt hajtották végre. Ő vagy ők ment be a házakba magukat az E.ON alkalmazottjának kiadva, illetve más indokokkal, ezzel megtévesztették az idős sértetteket, illetve bizalmat ébresztett bennük és ezt kihasználva vették el értékeiket.

Valamennyi helyszínre a másodrendű vádlott sógora szállította őket, de azt nem lehetett megállapítani, hogy ő tudott-e a vádlottak céljairól.

A vádlottak Baranya megye különböző településein, kilenc sértett sérelmére követték el, illetve kísérelték meg elkövetni a bűncselekményeket, nekik összesen csaknem egymillió forint kárt okozva.

A bíróság előkészítő ülést tart az ügyben.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: