2019/ 47.hét - közveszély okozás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 20., szerda 14.00
Ügy tárgya: 
közveszély okozás bűntette
Ügyszám: 
15.B.430/2019
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
fsz.20/I.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott férfi nem tudott belenyugodni abba, hogy élettársi kapcsolata megszűnt. A volt élettársa által lakott pécsi társasház előtt többször megjelent, így 2018. július 31-én is, és fenyegető kifejezéseket tett a nő irányába. A vádlottat a nő elküldte. A vádlott ezt követően egy 10 literes kannában benzint vásárolt azért, hogy a nő által lakott társasház ajtaját felgyújtsa. A vádlott megvárta, míg besötétedett, majd gyalog indult az ingatlanhoz. 2019. augusztus 1-jén, a hajnali órákban egy 1 literes, benzint tartalmazó palackkal együtt jelent meg a háznál, majd a társasház valamennyi lakásához való bejutást biztosító, zárt bejárati ajtó kitört ablaküvegén benyúlva, az ajtó belső felét lelocsolta benzinnel, azután öngyújtóval meggyújtotta és távozott a helyszínről.

Az ajtó égni kezdett, a társasház folyosóján – ahol gyúlékony anyagok és gázvezeték is volt – sűrű füst keletkezett. Az egyik ott lakó férfi kinyitotta a lakásának bejárati ajtaját, majd a sűrű füstöt látva a lakás ablakán át a ház udvarára mászott ki, ezután a többi lakóval együtt vízzel oltották el a tüzet, miközben a rendőrséget értesítették.

A vádlott cselekménye miatt személyi sérülés nem történt, az ajtó és a falszerkezet megrongálódásával 246.000 forint anyagi kár keletkezett.

A bíróság előkészítő ülést tart az ügyben.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: