2019/ 46.hét - kábítószer birtoklásának bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 12., kedd 10.00
Ügy tárgya: 
kábítószer birtoklásának bűntette
Ügyszám: 
7.B.176/2019
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
fsz.II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: a bosznia-hercegovinai és horvát állampolgárságú vádlott férfi a hazájában nemzetközi fuvarozással foglalkozik, számos kamionnal rendelkezik. A vádlott családi vállalkozásban működteti vállalkozását, fuvarjai főként Magyarország érintésével Szlovéniába irányulnak.

A vádlott által irányított vállalkozás egyik pótkocsis tehergépjárművében, annak megvásárlását követően, pontosan nem lehetett megállapítani, hogy mikor, kialakításra került két nagy teherbírású tárolórekesz szerszámok, és téli útszóró homok tárolására. A rekeszek felülről nyitottak, a pótkocsi zárja le azokat, nyitásukra járó motor mellett a vezető fülkéjéből van lehetőség.

2018. július 22-én az éjszakai órákban a vádlott az általa vezetett fenti kialakítású, pótkocsis járműszerelvénnyel Drávaszabolcs határátkelőhelyen jelentkezett belépésre. A határátlépéskor, a gépkocsi átvizsgálása során a jármű tárolórekeszeiben 37 darab, egymáshoz illeszkedően, sorokba rendezett műanyag tasakokban, keresztben szigetelőszalaggal átragasztott csomagban 7100 gramm kannabisz növényt találtak, ezért a rendőrök a gépjárművet feltartóztatták.

A megtalált kábítószer a jelentős mennyiség alsó határának 5917 %-a, a különösen jelentős mennyiség alsó határának 591,7 %-a.

A vádlott letartóztatásban van.

A bíróság előkészítő ülést tart az ügyben.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: