2019/ 38.hét

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 17., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Ügyszám: 
7.B.75/2019
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
fsz.II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott férfi és a sértett férfi régi ismerősök voltak, huzamosabb ideje egy pécsi, négylakásos társasházban laktak. A négy lakás közül kettő a sértett tulajdonában volt, az egyiket ő használta, a másikban a vádlott szívességi lakáshasználóként lakott. A vádlott és a sértett jó kapcsolatban voltak, a sértett munkája során szerzett bevételeiből fedezték kiadásaikat, a háztartást a vádlott vezette, rendszeresen fogyasztottak alkoholt, többször leittasodtak, hangoskodtak, zavarták a környezetüket.

2018. október 22-én, otthonukban, ittas állapotban a sértett és a vádlott szóváltásba keveredtek, majd verekedésre is sor került.

Eközben a vádlott a sértettet állon ütötte, majd a kezében tartott 19 cm pengehosszúságú késsel megszúrta. A szúrás a sértett egyik bordáját és szívét érte. A sértett arccal a padlóra esett, ahol a vádlott a magatehetetlen sértettet a késsel a hátán nagy erővel megszúrta. Ez a szúrás a sértettnek egy másik bordáját és mellüregét érte, sérülései a rövid időn belül bekövetkezett halálához vezettek.

A vádlott a sértett testét két nappal a történtek után, az általa használt lakásban, az ágy mellett, egy leeresztett úszómedencébe tekerte, majd novemberben egy szőnyeget is rátett az erősen oszladozó testet rejtő medencére és köré mosószert szórt. A vádlott elhatározta, hogy megvárja a hóesést és a testet a ház mögötti mocsaras területen rejti el.

A vádlott és a sértett egy közös ismerőse 2018. november 24-én a lakásban tartózkodva észlelte, hogy rengeteg a döglégy és fertelmes bűz terjeng a lakásban és feltételezte, hogy ott egy holttest van elrejtve, ezért a lakásból távozva, a közeli élelmiszerboltból értesítette a rendőrséget.

A rendőrség a vádlottat a holttest megtalálását követően őrizetbe vette, jelenleg letartóztatásban van.

A bíróság folytatja a tárgyalást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: