2018/2. - kifosztás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 10., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
1.Fk.130/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7900 Szigetvár, Kossuth L. u. 15.
Tárgyaló: 
2.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden: A fiatalkorú leány vádlottak a bűncselekmények elkövetése idején valamennyien a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ szigetvári Speciális Gyermekotthon nehezen kezelhető, magatartászavarral küzdő lakói voltak.

 

Ennek során 2014. október 20. és 2015. február 11. közötti időszakban a gyermekotthonban lakó több kiskorú sértettel szemben léptek fel agresszívan, őket bántalmazták a nevelők, illetve intézményi pszichológus jelenlétében is.

Támadásaik során a sértettek valamennyien 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

 

2015. január 19-én a délelőtti órákban fk. M. Zs. II.r. vádlott és barátja, valamint fk. B. L. I.r. vádlott és barátja együtt mentek a szigetvári Zrínyi Miklós Szakközépiskolához, ahol találkoztak a kiskorú sértettel, akivel a II.r. vádlottnak korábban az egyik közösségi oldalon nézeteltérése támadt. A II.r. vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, majd megbeszélték, hogy a pályaudvaron találkoznak.

A szigetvári pályaudvarnál, a kora délutáni órákban találkoztak, ahol a II.r. vádlott szóváltást követően rátámadt a sértettre, belekapott a hajába, húzni kezdte. Az I.r. vádlott ebbe beleavatkozva pofon ütötte, és térddel hasba rúgta a sértettet, majd a két vádlott közösen testszerte ütlegelte és rugdosta őt. A tettlegességet a vádlottak a barátaik közbelépésére hagyták abba.

 

Ezután II.r. vádlott elvette a sértett táskáját, majd abból parfümöt és sminkkészletet vett ki és odaadta az I.r. vádlottnak, aki azokat eltette. A táskát a sértettnek visszaadta, mire a sértett az éppen induló autóbuszhoz futott.

A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlottak által eltulajdonított dolgok értéke 4.000 forint volt.

 

A bíróság folytatja a tárgyalást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: