2018/2. - életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 9., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
13.B.308/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
fsz.II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott társával elhatározta, hogy lakásbetörés útján tulajdonítanak el értéktárgyakat, majd azokat eladják, így szereznek pénzt.

2014. március 12-én az esti órákban a vádlott és társa Pécsett, a Búza téren tartózkodtak, ahol észlelték, hogy egy társasház kapuja nyitva van. Miután látták, hogy az ablakból fény nem szűrődik ki, az éjszakai órákban bementek a házba. A lépcsőházban az idős sértett által lakott lakás ajtaját a vádlott egy csavarhúzóval a zárszerkezetnél kifeszítette, majd a két elkövető a lakásba behatolt. A lakás egyik szobájában aludt a nagyon idős sértett.

Amikor a vádlott és társa értékek után kezdtek kutatni, a sértett felébredt és felkelt. A vádlott és társa faggatni kezdték az értékek hollétéről. A sértett közölte, hogy nincsenek értékei, ekkor a vádlott bántalmazta a sértettet, legalább két alkalommal, közepes-nagy erővel a fején ököllel megütötte. A sértett ennek következtében öntudatlan állapotba került és az ágy előtti szőnyegre esett.

Ez után a vádlottak 129.100 forint értékben tárgyakat, 160.000 forint készpénzt tulajdonítottak el a lakásból, míg a rongálással 23.300 forint kárt okozta.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos 4-6 hónap alatt, maradandó fogyatékossággal gyógyult sérüléseket szenvedett. A fejét ért nagy erejű ütések következtében kialakult agysérülése miatt, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem alakult ki életveszélyes sérülése.

 

A bíróság a tárgyalást folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Sebestyén Ágnes

sajtószóvivő

+36- 30-6566-710

sebestyena@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: