2017/51 - bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 19., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette
Ügyszám: 
2.B.59/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7800 Siklós, Batthyány K. u. 1.
Tárgyaló: 
2.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: Az I.r.és a II.r. vádlottak élettársak, kapcsolatukból származó gyerekeik a III.r. és IV.r. vádlott. V.r. vádlott a III.r. vádlott barátja, míg VI.r. vádlott velük egy településen lakó ismerősük, autószerelő, akivel a II.r. vádlott javíttatja a család gépkocsiit.

Az I.r. és II.r. vádlottak –jövedelemmel nem rendelkeztek - 2013 előtt abban állapodtak meg, hogy Siklóson és környékén kábító hatású anyagokat, kábítószert értékesítenek és gyerekeiket is megkérték arra, hogy segítsenek ebben.

A kábító hatású anyagokat az I.r. és II.r. vádlott rendszeresen Bajáról, ismeretlen személytől szerezte be, majd ez után lakóhelyükre szállította. Ezt követően az I.r. vádlott és a III.r. vádlott az anyagot 1-1 grammos csomagokba csomagolták, majd azt egymás tevékenységéről tudva Siklóson és környékén, Magyarbólyban, Villányban, Beremenden is, különböző helyszíneken 3.000-3.000 forintért értékesítették.

Az I.r. vádlott – mivel nem rendelkezett vezetői engedéllyel – az V.r. vádlottat, a III.r. vádlott barátját hetente több alkalommal megkérte, hogy szállítsa őt különböző helyszínekre, ahol a kábítószert értékesítette. Ezt követően az V.r. vádlott a III.r. és IV.r. vádlottat is szállította. A VI.r. vádlott is gépkocsival szállította a vádlottakat az értékesítések helyszínére.

A bűnszövetség központi, irányító személye az I.r. vádlott nő és élettársa a II.r. vádlott volt, gyermekeik az általuk adott utasítás alapján végezték tevékenységüket az V.r. és VI.r. vádlottak segítségével.

A bíróság a tárgyalást folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

Sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: