2017/49 - különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 5., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
13.B.240/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
fsz.II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden: A vádlott pécsi férfi, a sértett férfi és élettársa 2016. április végétől egy pécsi ingatlan területén található bódéban laktak. A vádlott és a sértett rendszeresen fogyasztottak alkoholos italokat, együtt és külön-külön is.

2016. július 19-én a vádlott és a sértett együtt italoztak, mindketten ittas állapotba kerültek. A kora esti órákban a vádlott az ingatlan udvarán található asztal mellett ült, felszólította a sértettet, hogy adja vissza mobiltelefonjának töltőjét, mert azt nem találta és feltételezte, hogy a sértett eltulajdonította.

 

A sértett ekkor a bódéban volt, ahol magához vett egy kést és azt a bal kezében maga előtt tartva a vádlott irányába indult. A vádlott felállt, maga mellől, a földről felvett egy kalapácsot és azzal ütötte meg a sértett bal karját, aki emiatt a kést kiejtette a kezéből. A vádlott ezután a kalapáccsal a kezében bement a bódéba. A sértett egy cipőfűzőből készített hurokkal ment utána. A vádlott a kalapáccsal a sértettre támadt, a bódéban folyamatosan – több órán keresztül – ütlegelte először a fejét, majd amikor a sértett a fejsérüléseinek következtében mozgásképtelenné vált, és a földre esett, testszerte bántalmazta tovább a kalapáccsal és ököllel is.

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az éjszaka folyamán meghalt.

 

A vádlott a bántalmazást követően lefeküdt aludni, majd másnap a reggeli órákban észlelte a sértett halálát és bejelentést tett a rendőrségen.

 

A bíróság a tárgyalást megkezdi. A bíróságnak a korábbi tárgyalást a vádlott távolléte miatt el kellett halasztania.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Sebestyén Ágnes

sajtószóvivő

+36- 30-656-6710

sebestyena@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: