2017/49 -halálos közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 5., kedd 08.45
Ügy tárgya: 
halálos közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette
Ügyszám: 
2.B.83/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7800 Siklós, Batthyány K. u. 1.
Tárgyaló: 
2.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden: 2016. október 22-én este 20 óra körüli időben a két fiatal vádlott férfi egy gépjárműben utaztak Szaporcáról Kórós községbe közlekedve. A gépkocsit az I.r. vádlott vezette, a II.r. vádlott a jobboldali első ülésen utazott.

Haladásuk során az I.r. vádlott, indokolatlanul áttérve a menetirány szerinti bal oldalra – féktávolságon belül észlelve az ittas sértett által hajtott kerékpárt -, vészfékezést követően – a gépkocsi bal első részével nekiütközött a vele szemben, közlekedő sértett férfi által hajtott kerékpárnak.

Az ittas sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

 

A vádlottak a gépkocsival a balesetet követően megálltak, azonban a balesetet követően nem nyújtottak segítséget a sérülést szenvedett sértett részére és nem értesítették a rendőrséget sem, hanem otthonukba távoztak.

 

A bíróság a tárgyalást folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: