2017/49 - életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 4., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
7.B.269/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
fsz.II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden: A vádlott 2001-ben ismerkedett meg a sértettel, akinek lakásában azt követően két évig albérlőként lakott. A sértett 2004-ben a vádlott által lakott ingatlanból elköltözött. A sértett újabb lakóhelyén vádlott több hónapot lakott, majd alkalomszerűen, évente meglátogatta a sértettet és egy-két napot nála töltött.

 

2016. november 13-án a vádlott megjelent a sértett lakóhelyén és felajánlotta a sértettnek, hogy az általa hozott fagyasztott csirkét együtt készítsék és fogyasszák el. Másnap délelőtt együtt elmentek a közeli élelmiszerboltba vásárolni, ennek során a sértett 4 liter bort is vett. A nap folyamán közösen elfogyasztották a bort, amitől mindketten ittas állapotba kerültek. A délután folyamán nézeteltérés alakult ki közöttük, melynek során a vádlott megtámadta a sértettet, többször megütötte őt az arcán, ököllel. A vádlott ezután az asztalon található kések közül egyet magához vett és a sértett felé szúrt. A sértett védekezett, a kés pengéjére tenyerével erősen ráfogott, ezért a szúrás nem érte el. A vádlott ekkor felhagyott a bántalmazással, majd később, amikor a sértett ülő helyzetben, a falnak támaszkodott, egy alkalommal a mellkasán megszúrta őt. Ezt követően a vádlott a sértett mindkét lábát felemelte, melynek során a jobb és bal bokáját megszúrta, és mindkét lábán az Achilles ínt elmetszette.

A sértett nem tudott felállni, az ágyban feküdt fél órát, amikor a vádlott ismét ököllel ütötte és a sértettre térdelt.

A vádlott, miután abbahagyta a sértett bántalmazását, az éjszakát a sértett lakásában töltötte, miközben a sértett az ágyában feküdt.

A vádlott 2016. november 15-én, az esti órákban távozott a házból. A sértett az éjszakát a házban töltötte, majd másnap a délutáni órákban értesítette a mentőket.

A sértett mellkasát ért sérülés súlyos, életveszélyes volt, az Achilles ín sérülései miatt maradandó fogyatékosság is kialakulhat.

 

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: