2017/48 -rablás bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 27., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
3.B.765/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
fsz.19.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott és a sértett férfi 2017. március 26-án a hajnali órák előtt jelentős mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak, majd egy buszmegállóban beszédbe elegyedtek egymással, melynek során a vádlott azt ígérte a sértettnek, hogy szerez neki nőt, mert ő ezzel foglalkozik. Ezután a sértett és a vádlott elindultak, majd útközben szóváltás alakult ki közöttük, mert a sértett nem adott a vádlottnak cigarettát és azt mondta, hogy inkább hazamegy.

A vádlott ezután lökdöste a sértettet, aki erre elővette a mobiltelefonját és a 112-es segélyhívót felhívta. A vádlott látta, hogy a sértett a rendőrségnek telefonál, ezért felhagyott a viselkedésével és egy közeli buszmegállóba ment. A sértett ekkor tájékoztatta a rendőrséget, hogy a konfliktusa megszűnt, nincs szüksége segítségre. Miután a vádlott meghallotta, hogy a sértett lemondta a rendőri segítséget, odament hozzá és hátulról fejbe ütötte. A sértett a földre esett, a vádlott ezt követően többször megrúgta, majd a ruházatába benyúlva, onnan eltulajdonította pénztárcáját 22.910 forint készpénzzel, a sértett személyes okmányait, bankkártyáját, mobiltelefonját. Ezt követően a vádlott leintett egy arra járó személygépkocsit, amelybe beült és az eltulajdonított dolgokkal eltávozott a helyszínről.

A sértett részben megjegyezte a gépkocsi rendszámát, mely alapján a rendőrség a gépkocsit a történtek után, a közelben ellenőrzés alá vonta és a vádlottat elfogta.

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: