2017/48 -életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 27., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
7.Fk.260/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
fsz.II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlottak – nők és férfiak is - egymás rokonai, két családból származnak. A két család között hosszabb ideje konfliktus van, szóban és a Facebook-on is rendszeresen kritizálták egymást addig, míg megállapodtak abban, hogy a két család közötti nézeteltérést akár az I.r. K.J.M. illetve a XI. r. fiatalkorú P.J. vádlott közötti verekedéssel próbálják meg tisztázni.

 

2015. április 12-én Pécsett egy buszfordulóban, este 22 óra körüli időben találkoztak azért, hogy a két család közötti nézeteltérést rendezzék. A vádlottak a verekedéshez különböző eszközöket (pl. fejszenyelet, kaszát) tartottak maguknál. A folyamatosan a helyszínre érkező családtagok kölcsönösen bántalmazták egymást, a náluk lévő eszközökkel is, majd egyikük egy gáz riasztópisztollyal nem célzott lövést adott le.

A verekedés során N.G.II. vádlott egy farúddal nagy erejű ütést mért az idő közben elhalálozott id. P.Gy. gyanúsított tarkójára, mely következtében a sértett térdre rogyott. A II.r. vádlott oldalba rúgta, majd elszaladt a helyszínről. Ekkor K. J. M. I.r. vádlott a sértetthez lépett és a nála lévő fejszenyéllel, azt két kézzel felemelve két ízben, nagy erővel a sértett fejére lesújtott. Ezt követően a vádlottak egymás bántalmazását befejezték.

id. P.Gy. sértett a verekedés során súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a büntetőeljárás során elhalálozott.

A bíróság a tárgyalást folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: