2017/46 - kényszerítés hatósági eljárásban bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 13., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
kényszerítés hatósági eljárásban bűntette
Ügyszám: 
23.B.821/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
I.em.32.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott ellen volt élettársa tett feljelentést zaklatás elkövetése miatt, majd több alkalommal fordult a rendőrséghez a terhelt zaklató jellegű magatartása, sms üzenetei és erőszakos fellépése miatt. A feljelentések alapján több nyomozás is indult a vádlottal szemben.

A sértett az ügyvédjével, annak gépkocsijával közlekedett, a vádlott az ügyvéd gépkocsiját megállításra kényszerítette, a sértettel akart beszélni, őt zaklatta, megpróbálta kinyitni a gépkocsi jobb első ajtaját, azonban a sértett és jogi képviselője a rendőrkapitányságra hajtottak, hogy ott keressenek védelmet, egyúttal újabb feljelentést tegyenek.

Miközben a rendőrkapitányság előterében várakoztak megérkezett a terhelt, aki a sértettet szidalmazta, követelte, hogy ne merjen feljelentést tenni. A terhelt rendbontó magatartásának a fegyveres biztonsági őr fellépése vetett véget.

Egy későbbi időpontban a sértett kiskorú gyermekeit vitte orvosi vizsgálatra, majd a vizsgálat végeztével a terhelt volt élettársát az orvosi rendelő mögött parkoló gépkocsinál megvárta, a kiskorú gyermekei társaságában lévő sértettre támadt, szidalmazta, bántalmazta, eközben a másnap a rendőrkapitányságon tervezett szembesítésükre utalva azt kiabálta, hogy „Holnap szépen beszélj, mert eltöröm a gerincedet!”.

Hogy szavainak nyomatékot is adjon lábának felemelésével és kezével a mozdulatot is imitálta.

A sértett az őt ért fenyegető vádlotti fellépés hatására sem változtatott a rendőrségen tett vallomásain.

 

A bíróság a tárgyalást folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: