2017/45 -foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 7., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége
Ügyszám: 
4.B.93/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7800 Siklós, Batthyány K. u. 1.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden : A vádlott résztulajdonosa egy Baranya megyei faluban található családi háznak, melyet az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. 2016-ban leválasztott a közcélú áramhálózatról, a háznak nem volt áramellátása.

2016 novemberében a vádlott felkereste a szomszédjait és megkérte őket arra, hogy hosszabbítók segítségével elektromos áramot vételezhessen a saját ingatlanja számára. A szomszédok erre engedélyt adtak annak fejében, hogy a vádlott a fogyasztását kifizeti.

 

A vádlott néhány nappal a megállapodás után, az otthonában talált, különböző hosszúságú kábeldarabokat szigetelőszalag, átlátszó, színtelen „papírragasztó” és dugaszoló aljzat segítségével összekötötte, majd az így nyert 25 méter hosszú vezeték egyik végét a saját, másik végét a szomszédok családi házában csatlakoztatta, így kiépítve a két ingatlan között az áramellátást.

 

A vádlott tevékenysége során nem zárta ki a vízbehatolás lehetősét, nem biztosította a vezeték kötéseinek szilárdságát, a kábelek mechanikai sérülés elleni védelmét, nem megfelelő kábeleket használt. Nem megfelelően gondoskodott az érintés- és víz elleni védelemről, ezzel mások testi épségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki.

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

Sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: