2017/45 - aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 9., csütörtök 13.00
Ügy tárgya: 
aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
23.B.808/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
20/I.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott a sértettel korábban több vagyon elleni bűncselekményt követett el, mely bűncselekmények miatt a rendőrségen folyamatban lévő ügyben a sértett a vádlottra terhelő vallomást tett, azt állítva, hogy őt a vádlott korábban fogva tartotta és arra kényszerítette, hogy vagyon elleni bűncselekményeket kövessen el.

 

A vádlott, még az előállítás napján, tudomást szerzett arról, hogy a sértettet a rendőrségre előállították és ott kihallgatták, ezért elhatározta, hogy a sértettet felkutatja és kérdőre vonja a kihallgatása miatt azzal, hogyha rá nézve terhelő vallomást tett, azt erőszakkal megtorolja.

 

A sértett - egy tanúval történt megbeszélésüket követően - másnap reggel 8 óra körül megjelent a tanú lakóhelyén, ahova a vádlott és az apja is tartott gépkocsival. A vádlott észrevette a ház udvarában álló sértettet, megállította a gépkocsiját, majd abból kiszállt az apjával együtt, és a sértetthez lépett. A vádlott ököllel, több alkalommal a fején megütötte a sértettet. A bántalmazásba a vádlott apja is bekapcsolódott. Miközben ütötték, le is fogták a sértettet, hogy ne tudjon elmenekülni, valamint több méteren keresztül húzták a vádlotti gépkocsi felé, hogy abba betegyék, és a helyszínről elvigyék. A sértett azonban a bántalmazás során kiszabadult a vádlott és apja fogásából és a helyszínről elszaladt.

A vádlott és az apja azzal fenyegették a sértettet a bántalmazás közben, hogy amiért terhelő vallomást tett rájuk, „szétverik a fejét és elássák az erdőben”.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott apja a nyomozás során ismeretlen helyre távozott, ezért a nyomozást vele szemben a rendőrség felfüggesztette és elfogatóparancsot bocsátott ki.

 

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: