2017/44 - szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 3., péntek 08.45
Ügy tárgya: 
szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
11.B.346/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
19.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott férfiak testvérek. 2016. május 23. napján 20 óra körüli időben, Pécsett, egy kertvárosi utcában parkoltak egy Audi A6 típusú személygépkocsival. A II.r. vádlott a személygépkocsiban tartózkodott, annak jobb első ülésén. Ekkor észrevette a sértettet, aki a

személygépkocsi mellett elment. A II.r. vádlott egy utca keresés ürügyén megszólította a

sértettet, és ekkor érkezett a személygépkocsihoz az I.r. vádlott.

 

A vádlottak megbeszélték egymással, hogy a sértettel szexuális kapcsolatot fognak létesíteni, amit közöltek a sértettel, aki erre a helyszínről el akart távozni.

 

A sértetti visszautasítás ellenére tovább győzködték a sértettet, hogy szálljon be a személygépkocsiba, de mivel erre a sértett nem volt hajlandó, ezért a II.r. vádlott a sértetthez lépett, megfogta a hajánál fogva és közölte vele, hogy „akkor is velük fog menni”. A hajánál és a kabátjánál fogva a sértettet a személygépkocsihoz rángatta, az I.r. vádlott kiszállt a személygépkocsiból és mindketten betuszkolták a sértettet a hátsó ülésre. A sértett mellé a hátsó ülésre beült az I.r. vádlott. A vádlottak a sértettet a pécsi lakóhelyükre vitték, ahol a személygépkocsiból a sértettet kihúzták és a házba a karjánál fogva bevitték. A családi ház földszintjén egy szobába vitték a sértettet, ahol az ott lévő matracra mindketten a vállánál fogva lenyomták, először mindkét vádlott a sértett nyakát kiszívta, majd a háton fekvő sértettről az I.r. vádlott lehúzta a felsőjét és a bugyiját, majd a sértettel, erőszakkal

közösült. Eközben a II.r. vádlott a hajánál fogva a matracra lehúzva tartotta a sértettet, majd

amikor az I.r. vádlott abbahagyta a közösülést, akkor a sértettet a hasára fordították és ekkor a

II.r. vádlott közösült vele.

Amikor a II.r. vádlott abbahagyta a közösülést, a sértettet a szobában hagyták. A sértett másnap reggel távozott a bűncselekmény helyszínéről, amikor úgy ítélte meg, hogy a vádlottak nem figyelik. A sértett sokáig gyalogolt, majd autóbusszal a lakására távozott, és ezt követően ment be a rendőrségre feljelentést tenni.

A vádlottak cselekményének következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A II.r. vádlott enyhe fokban korlátozva volt a cselekménye következményeinek felismerésében, és az annak megfelelő cselekvésben.

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: