2017/42-hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 17., kedd 14.30
Ügy tárgya: 
hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
2.B.264/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7800 Siklós, Batthyány K. u. 1.
Tárgyaló: 
2.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: Az I. r. vádlott nő és édesanyja, a II. r. vádlott 2016. augusztus 5-ről 6-ra virradóra Harkányban szórakoztak a Fröccsmaraton elnevezésű rendezvényen, ahol italoztak.

A hirtelen felhőszakadás miatt taxival kívántak hazamenni, azonban az általuk kiválasztott taxi nem vette fel őket.

Az I. r. és a II. r. vádlott ekkor a Siklósi Rendőrkapitányság közelben parkoló szolgálati gépkocsijához mentek, az I. r. vádlott annak oldalát ütögetve kiabálni kezdett, hogy hol vannak a rendőrök. Ezt látva a szolgálatot teljesítő rendőr zászlós, rendőr főtörzsőrmester és rendőrtanuló a vádlottakhoz léptek, a rendőr zászlós megkérdezte a vádlottakat, hogy miben segíthet.

Az I.r. vádlott közölte a rendőrökkel, hogy egy taxisofőr megütötte, azonnal hívjanak mentőt.

A járőr tájékoztatta, ha történt volna ilyen, látniuk kellett volna, ilyen cselekmény nem történt. Az I. r. vádlott ezután nyitott tenyérrel a rendőr felé ütött, annak arcát el is érte. Ekkor a rendőr zászlós az I.r. vádlott mindkét kezét megragadta. Ezt észlelve az I. r. vádlott a térdével, több alkalommal megkísérelte ágyékon térdelni a járőrt, ez nem sikerült neki, de a jobb térdét két alkalommal is elérte. A zászlós az I. r. vádlottat megbilincselte és megpróbálta beültetni a szolgálati gépkocsiba, aminek a vádlott ellenállt, majd egy alkalommal megpróbálta megrúgni az intézkedő rendőrt, de sikertelenül.

 

A II. r. vádlott, amikor észlelte, hogy a rendőr zászlós a lányát meg akarta bilincselni, hozzálépett, a vállát meglökte két kézzel és szitkozódva felelősségre vonta, hogy miért bántja a lányát. Ezt észlelve a főtörzsőrmester a II. r. vádlottat onnan félrehúzta és megbilincselte. Az I. r. vádlott hivatalos személyt bántalmazott, a II. r. vádlott hivatalos személyt jogszerű eljárásában, erőszakkal akadályozott.

 

A vádlottakat a szolgálati gépjárművel a Siklósi Rendőrkapitányságra szállították, miközben az I. r. vádlott folyamatosan szidalmazta az intézkedő rendőröket, és a rendőrzászlóst és a főtörzsőrmestert 2-3 alkalommal le is köpte.

 

A bíróság folytatja a tárgyalást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: