2017/41-közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 12., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
10.B.109/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
fsz.16.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden: A vádlott férfi 2014. augusztus 20-án az esti órákban Pécsett, egy lakóházba tört be, ahonnan különböző műszaki cikkeket tulajdonított el. Még ugyan ebben az utcában két nyitott állapotú gépkocsiba is behatolt, onnan azonban nem vitt el semmit, mert megzavarták.

Az elkövetett bűncselekmények miatt intézkedő járőrök a helyszín közelében felfigyeltek egy gyanús személygépkocsira, melynek hátsó ülésén több műszaki cikk volt, ezért figyelni kezdték. A gépkocsiba a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott ült be, majd világítás nélkül elindult, és a megfigyelést végző rendőrök utána indultak. Amikor a vádlott észlelte a rendőrségi gépkocsit, nagy sebességgel kezdett haladni, és a rendőrségi jármű hang és fényjelzésére sem állt meg. Haladása során több közúti közlekedési szabályt megszegett, táblák és jelzőlámpák tilos jelzésére sem állt meg, míg végül két kihelyezett, forgalomkorlátozó díszkő között akart elhajtani, azonban a gépkocsija ott nem fért el, beszorult. A vádlott ezután gyalogosan, futva menekült az őt követő, megkülönböztető jelzéseket használó rendőrautó elől, ennek során, egy hotel teraszán elhelyezett rattanszéket hajított a rendőrautó felé. A gépkocsi a széket kikerülni nem tudta, maga előtt tolta, így tudott csak tovább haladni, majd gyorsítani. A vádlottat utolérték, a rendőrök megállásra szólították fel és elfogták.

A vádlott a jogszerűen intézkedő rendőröket az eljárásban erőszakkal akadályozta, erről a gépkocsiban található menetrögzítő kamera felvételt készített.

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: