2017/40-közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 3., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
1.B.73/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7700 Mohács, Szepessy tér 10.
Tárgyaló: 
7.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: Az akkor postásként dolgozó sértett nő 2017. február 28-án, a kora délutáni órákban menetrendszerinti autóbusszal érkezett meg egy baranyai kisfaluba, ahol kézbesítési teendőket látott el.

A sértett autóbusz állomáson szállt le, ahol többekkel együtt a vádlott nő is tartózkodott. A vádlott megkérdezte a sértettet, hogy jött-e neki valami, de nemleges választ kapott, ettől indulatos lett. A vádlott sérelmezte, hogy nem kapja meg a neki szociális alapon járó havi pénzellátást, a sértettet trágár szavakkal sértegette, miközben odalépett hozzá és bántalmazni kezdte. A vádlott a sértett nyakában lógó szemüvegét letépte, a földre dobta, majd a sértett lábát comb tájékon, néhány alkalommal megrúgta és a sértettet egyszer arcul ütötte, miközben ő próbált kitérni a vádlott támadása elől.

Az állomáson lévők ekkor a sértett segítségére siettek, a sértett és a vádlott közé álltak, hogy a további bántalmazást megakadályozzák.

 

A sértetten a bántalmazás következtében sérülés nem keletkezett, szemüvegének tartó zsinórja elszakadt, melynek értéke 500,- forint.

A postás közfeladatot ellátó személynek minősül.

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

Sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: