2017/39-hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 25., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette
Ügyszám: 
3.B.26/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7300 Komló, Bajcsy Zs. u. 2.
Tárgyaló: 
22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden:

A vádlott pécsváradi férfi lakóházának fűtését egy öntöttvas, vegyes tüzelésű kazánnal biztosította, melyben szénnel és fával is tüzelt. 2013. évtől a fűtési szezonban rendszeresen– hetente két vagy három alkalommal -, az ingatlanán felhalmozott, pontosan meg nem határozható mennyiségű gépjármű gumiabroncsokat, műanyag PET palackokat, illetve kezelt faanyagokat, fahulladékot (fűrészport, faforgácsot) égetett, a lakókörnyezetében élő személyek többszöri kérése, felszólítása ellenére, akiket a szokásos életvitelükben a vádlott kéményéből szálló sűrű, fekete füst és annak bűze zavart.

A vádlott kazánjának kéményéből vett koromminta szakértői vizsgálatát követően kimutatott, a vádlott tüzeléséből származó vegyületek izgatják a nyálkahártyát, hosszantartó belégzésük egészségügyi károsodást okozhat.

A vádlott több ponton megszegte a levegő védelméről és a hulladékgazdálkodás rendjéről szóló rendelkezéseket, tevékenysége negatív hatással volt a környezetében élők életminőségére és veszélyeztette egészségüket.

 

A bíróság folytatja a tárgyalást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

 

Eljáró bíróság: