2017/39-bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 27., szerda 08.45
Ügy tárgya: 
bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
11.B.441/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
fsz.20/II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden: A vádlott, egy fiatal pécsi férfi 2017. február 27-én, a délelőtti órákban, Pécsett, egy utcán tartózkodott, amikor felfigyelt a lakása felé tartó idős, sértett nőre, akinek a bal kezében két bevásárló táska, míg jobb kezében kézitáska volt.

A vádlott egy ideig követte a sértettet, majd – mivel észlelte, hogy a sértett mindkét lábának térdízületi problémái vannak, ezért lassan halad – a lépcsőház bejárati ajtajához érkező sértett mellé érve megragadta a kezében tartott retiküljét, azt 2-3 alkalommal, nagy erővel megrántotta, melynek következtében a sértett - aki igyekezett az elvételt megakadályozni és közben segítségért is kiáltott – elesett, így a táska is kiesett a kezéből. Ekkor a vádlott a sértett retiküljét az abban lévő készpénzzel, pénztárcával, valamint a sértett lakáskulcsával és a nevére kiállított személyi igazolványával a helyszínről elszaladt, majd az igazolványt és a táskát egy az utcában található ház előtt, a közterületen elhajította, míg a táskában talált 15.000 forint készpénzt eltulajdonította.

A vádlott a sértettnek a bűncselekménnyel összesen 18.100 forint kárt okozott, melyből – a vádlottól történt lefoglalással – 2.740 forint megtérült.

A vádlott a történtek óta előzetes letartóztatásban van.

 

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: