2017/38-maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 18., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette
Ügyszám: 
23.B.895/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
I. em.32
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott férfi 2015. május 1. napján kidobóként dolgozott egy pécsi presszóban. A sértett férfi ezen a napon 0 óra 15 perckor, ittas állapotban szeretett volna bemenni a szórakozóhelyre, azonban a vádlott rászólt, hogy ilyen állapotban nem fogja beengedni, menjen máshová. A sértett ekkor vitatkozni kezdett a vádlottal, ennek során a vádlott egy ízben ököllel arcul ütötte. A sértett arca vérezni kezdett, ezért a vádlott beengedte a szórakozóhelyre, hogy az arcáról mossa le a vért.

A sértett kb. 45 percet tartózkodott a szórakozóhelyen, ez után egy barátjával közösen távoztak onnan, ekkor az épület előtt a sértett és a vádlott között ismét szóváltás alakult ki, melybe egy ismeretlen személy is bekapcsolódott, aki egy alkalommal, tenyérrel megütötte a sértettet. Ez után a sértett távozni akart, azonban az erősen feldúlt állapotban lévő vádlott a helyszínről távozóban lévő sértettet a bal combján egy alkalommal, nagy erővel megrúgta.

A sértett a bántalmazás során súlyos sérüléseket - többek között az arccsont törését, bal combjának sérülését, a bal térd belső szalagjának sérülését -, és több kisebb sérülést szenvedett. A combsérülése miatt maradandó testi fogyatékosság alakult ki.

 

A bíróság folytatja a tárgyalást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: