2017/38-gazdálkodó szervezet részére vagy érdekében tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személyként, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 20., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
gazdálkodó szervezet részére vagy érdekében tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személyként, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette
Ügyszám: 
17.B.664/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
I.em.33.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: Az I. r. vádlott, egy ismert hazai húsipari Zrt. alkalmazásában dolgozott, feladatai közé tartozott az élőállat szállításokkal kapcsolatos fuvarmegbízások egyeztetése a fuvarozásokat végző vállalkozókkal, gazdasági társaságokkal, melyek kapcsán, az egyes fuvarmegbízásokkal kapcsolatban önálló döntési joggal rendelkezett. Az I.r. vádlottnak a fuvarmegbízásokat az érvényes szerződések és a gazdaságossági szempontok, valamint a fuvarozók szabad kapacitása alapján kellett elosztania.

A II. r., III. r., IV. r., V. r. és VI. r. vádlottak személyesen, illetve vállalkozásaikkal a húsipari Zrt.-vel fuvarozási szerződéses jogviszonyban álltak.

2010 végén, az I.r. vádlott elhatározta, hogy a fuvarozási megbízásokat nem a gazdasági szempontok alapján fogja a fuvarozók között elosztani, hanem annak érdekében, hogy rendszeres haszonra tegyen szert a fuvarozóktól pénzt fog kérni, hogy őket nagyobb haszonnal elvégezhető fuvarhoz juttassa.

Ezt követően 2011 év elejétől 2015 decemberéig az I. r. vádlott vendéglátó ipari egységekben, benzinkutakon megbeszélt találkozók alkalmával, havi rendszerességgel 50-100.000 forint közötti összegeket vett át a fuvarozóktól, illetve megbeszélés alapján utaltatott bankszámlájára a jobb fuvarmegbízások érdekében, melyeket kötelezettségét megszegve biztosított.

 

A bíróság a tárgyalást folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: