2017/37-közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 14., csütörtök 13.00
Ügy tárgya: 
közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmény
Ügyszám: 
10.B.107/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
fsz.16.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott férfi és a sértett férfi között, haragos viszony áll fenn, a vádlott egy korábbi tartozása miatt.

2016. július 23-án a reggeli órákban a vádlott egy baranyai településen közlekedett az általa vezetett kisteherautóval, amikor észrevette a kerékpárral közlekedő sértettet. Elhaladt a sértett mellett, majd visszafordult és lassú tempóban, a lehúzott ablakon keresztül szidalmazta, többször megöléssel fenyegette a sértettet.

Amikor a sértett egy közeli gátra kanyarodott a kerékpárral, a vádlott megállt, kiszállt a gépkocsiból, odament a sértetthez és lerántotta őt a mozgó kerékpárról. Ez után a vádlott a sértettet földre lökte, többször ököllel és könyökkel, test szerte megütötte és egy alkalommal lefejelte a sértettet.

A vádlott és a sértett mellett elhaladó kerékpáros közölte a vádlottal, hogy hívja a rendőrséget, de a vádlott vele szemben is agresszívan lépett fel, ezért a kerékpáros elment a helyszínről. A sértett ezt kihasználva a kerékpárjával elment, de a vádlott beszállt a gépkocsijába, a sértettet utolérte, újra kiszállt, majd a kerékpárral közlekedő sértett elé lépett és újra lerántotta a mozgó kerékpárról, és újra többször megütötte, fenyegette, a sértett ellenkezése ellenére megpróbálta betuszkolni a gépkocsijába. A sértett megpróbált kibújni a vádlott szorításából, erre a vádlott még dühösebb lett és a szalagkorláton keresztül az ott lévő tóba lökte a sértettet.

 

A korábban a vádlottat számon kérő kerékpáros ismét kérdőre vonta a vádlottat, így a sértett ismét el tudott menni a helyszínről a kerékpárjával, azonban a vádlott utána ment, ismét elé állt a gépkocsijával. A vádlott ekkor már egy fejszével szállt ki a személygépkocsiból, a sértetthez lépett, beállt a kerékpár elé és a sértettet a kerékpárral együtt megállította úgy, hogy a lábaival összefogta a sértett kerékpárjának első kerekét, a fejszét pedig a sértett nyakához szorította. Megfenyegette azzal, hogy őt és testvérét és nő ismerősét kibelezi, megöli illetve „korrupt rendőr ismerőseivel elintézteti”.

 

Ekkor egy a helyszínre érkező tanú a vádlottat felszólította a cselekménye abbahagyására, és nyugtatni kezdte, erre a vádlott eltávozott onnan. A sértett, aki a történtek során könnyű, - 8 napon belül gyógyuló – sérüléseket szenvedett, a közeli munkahelyére beérve értesítette a rendőrséget.

 

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: