2017/37-csoportosan elkövetett garázdaság bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 12., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
csoportosan elkövetett garázdaság bűntette
Ügyszám: 
8.B.39/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
fsz. 19.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

A vád szerint röviden: A vádlott egy pécsi söröző tulajdonosa. A sértett és ismerősei 2016. augusztus 12-én az esti órákban a vádlott sörözőjében ünnepelték a sértett születésnapját, alkoholt fogyasztottak, beszélgettek. A sértett – nem tisztázható okok miatt – konfliktusba keveredett a sörözőben tartózkodó vádlottal, aki határozottan felszólította a sértettet és társaságát a vendéglátóhely elhagyására, és mobiltelefonján „embereit” is a helyszínre hívta.

A sértett és társasága eleget tett a vádlott felszólításának, távozott a sörözőből. Az utcán, haladásuk során két ismeretlen férfi megállította őket, akik közül az egyik megkérdezte tőlük, hogy „Ki volt az, aki megsértette a főnököt?”.

 A sértett ekkor megkérdezte az ismeretlen személyeket, hogy mi a probléma, erre az egyik személy határozott mozdulattal megragadta a ruházatát, megfordította és a tőlük körülbelül 10 méterre álló vádlott elé lökdöste, egyben ráparancsolt, hogy azonnal kérjen bocsánatot, amire a sértett nem volt hajlandó. Ekkor a vádlott felszólította a két ismeretlen személyt, hogy „Üssétek, üssétek!”

Az ismeretlen személyek teljesítették a vádlott utasítását, és a fején, felsőtestén több alkalommal megütötték a sértettet, majd a vádlott és az ismeretlen személyek elmenekültek a helyszínről.

 

A sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett a fején és a felsőtestén, valamint az egyik fogából letört egy darab.

 

A történtek után a sértett társai kihívták a rendőrséget, akik látván a sértett sérüléseit részére mentőt hívtak.

A vádlott által a bántalmazásra rábírt személyek erőszakos, agresszív magatartása – figyelemmel az elkövetés helyére és idejére – alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen. 

 

A bíróság folytatja a tárgyalást.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: