36/2017 - Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 7., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
23.B.182/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7621 Pécs, Széchenyi tér 14.
Tárgyaló: 
20/I. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A sértett férfi, mint buszvezető áll munkaviszonyban a TÜKEBUSZ Zrt. alkalmazásában, feladata közé tartozik az utazási feltételekben foglaltak betartása, betartatása is.

 

2016. október 31-én 22 óra körüli időpontban, Pécsett az egyik helyi járatú autóbuszt vezette a sértett, a belvárosból a Gyárváros irányába, amikor az egyik belvárosi megállónál megállt.

A vádlott nő a fenti napon két férfivel együtt italozott a belvárosban, majd mindhárman a sértett által vezetett autóbuszra kívántak felszállni, azonban a vádlott olyan ittas volt, hogy a társai támogatták, mivel már járni sem tudott. Amikor a gépjárművezető észlelte, az erősen ittas vádlottat, felszólította, hogy szálljon le a buszról, mivel ilyen állapotban nem vehet részt a tömegközlekedésben. A vádlott ezt követően kiabált, a buszvezetőt szidalmazta és egy ízben, a sofőrt az utasoktól elválasztó plexin behajolva a jobb kezét megütötte. A vádlottat kísérő egyik férfi lesegítette őt a buszról, de a vádlott még akkor is kiabált és a buszsofőr felé köpött, de a plexit találta el, majd kísérőivel együtt távoztak a helyszínről. A buszsofőr a bántalmazás következtében nem sérült meg.

 

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Eljáró bíróság: