2017/27 - több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2017. július 3., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
7.B.145/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
fsz.II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden:

A vádlott egyedül lakott a családi házában Pellérden, ahol a családi ház és az utcafronti terület egy drótkerítéssel volt elválasztva úgy, hogy a drótkerítés hozzáért az utcafronti kerítéshez. A vádlott 2015 májusában, pontosan nem meghatározható okból, a házból az utcára néző ablakon keresztül kábelt vezetett ki, annak egyik végét a drótkerítéshez kötötte, a másik végét pedig a házban lévő konnektorba helyezte, ezzel a drótkerítés és az utcafronti kerítés is hálózati feszültség alá került.

A helyi önkormányzati hivatal 2016-ban a vádlott lakóháza kerítésének javításáról rendelkezett, mert az elhanyagolt állapotban volt, balesetveszélyessé vált. A munkálatok megkezdéséről tájékoztatták a vádlottat.

2016. november 9-én a vádlott házánál ketten kezdték meg a javítási munkálatokat, ennek során egyikük jelezte a másiknak, hogy a kerítés „megcsípte” őt. Ez után mindketten megvizsgálták a kerítést, de akkor nem rázta meg őket az áram, azt 3,5 óra alatt helyreállították. Egyikük aznap az önkormányzati hivatal aljegyzőjét tájékoztatta a tapasztaltakról.

A vádlott 2016. november 10-én közölte a hivatallal, hogy a tolvajok miatt vezetett áramot a kerítésbe. Az aljegyző felszólította a vádlottat, hogy szüntesse meg ezt az állapotot és értesítette a rendőrséget. Még ezen a napon az EON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. munkatársai ellenőrizték a kerítés feszültségét, majd a házat áramtalanították.

Kizárólag a szerencsének volt köszönhető, hogy a kerítés javítását végző személyek nem szenvedtek halálos áramütést.

 

A bíróság megkezdi a tárgyalást.

 

Egyéb információ:

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: