2017/27 - jelentős mennyiségű kábítószerre, forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer

Tárgyalás időpontja: 
2017. július 5., szerda 08.45
Ügy tárgya: 
jelentős mennyiségű kábítószerre, forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer
Ügyszám: 
13.B.51/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
mfsz.4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott férfi élettársával, albérlőként használt egy pécsi a lakást, ahová ismeretlen személytől megszerzett nagyobb mennyiségű kábítószert vitt a vádlott.

A kábítószert a vádlott a lakás konyhájában, a hűtőszekrény felső részén tárolta. A vádlott egyik ismerőse, 2016. február 26. napján megjelent a abban a lakásban és a nagyszobában az asztalnál ülve a vádlott jelenléte mellett egy porcelán tányéron műanyag lapkával a por állagú kábítószer fogyasztás előtti porciózását végezte, amikor a nyomozó hatóság tagjai tetten érték őket.

A vádlott ikertestvére egy másik pécsi lakás használatára kötött szerződést. A lakás kulcsaival azonban a vádlott rendelkezett, mivel ikertestvére tartósan Németországban él, így a lakást napi életvitel szinten nem használta. A lakással valójában a vádlott rendelkezett.

A vádlott ismeretlen személytől nagyobb mennyiségű paszta állagú és tabletta formájú kábítószer birtokába jutott és tárolt a testvére által bérelt lakás konyhájában lévő hűtőszekrény mélyhűtő részében. A közel 10 kg tömegű kábítószer fogyasztókhoz juttatására a vádlott már nem tudott sort keríteni, mivel 2016. február 26. napján a nyomozó hatóság tagjai a lakásban házkutatást tartottak és a kábítószert lefoglalták.

A bíróság a tárgyalást elölről kezdi a tanács elnökének személyében bekövetkezett változás miatt.

 

Egyéb információ:

 

Dr. Sebestyén Ágnes

Sajtószóvivő

+36- 30-656-6710

sebestyena@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: