2017/26 - több emberen és 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 28., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
több emberen és 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
13.B.92/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
mfsz.4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott férfi 2015 szeptemberében költözött a felnőtt korú sértettel és annak 14. év alatti lányával egy házba. Együttélésük alatt a vádlott többször bántalmazta a sértettet, ezért a sértett szeptember hónap közepén édesanyjához költözött, a lányával együtt. 2015. szeptember 16-án a vádlott megjelent a sértett anyjának házánál, majd kis idő múlva a sértett, az édesanyja és a kisgyermek a vádlott házához ment, hogy elhozzák ottmaradt ruháikat.

A házban a vádlott indulatos állapotba került, és amikor a házból a sértett, a sértett édesanyja és a kisgyermek kifelé indultak, kést vett magához, volt élettársát lefogta, kést szorított a nyakához. A sértett védekezett, a dulakodást az édesanyja is észlelte, lánya segítségére sietett, ezért a vádlott őt is megtámadta. A vádlott a késsel a sértett anyja felé szúrt, aki védekezésképpen megfogta a kés pengéjét, azonban a vádlott cselekményével nem hagyott fel, az édesanya felkarjába és hasába szúrt, nyakát megvágta. A kisgyermek látta a történteket, a nagyanyjához próbált futni, a vádlott elkapta őt, és a gyermek nyakát két helyen megvágta. Ez után a vádlott élettársát karjánál fogva húzni kezdte, aki könyörgött a vádlottnak, hogy sérült gyermekét had vihesse magával. Ennek a vádlott eleget tett. A vádlott a közeli kukoricatábláig húzta magával a sértettet, majd telefonon felhívta testvérét, aki rábeszélte, hogy engedje el az élettársát és a gyermeket. A sérült édesanya a bántalmazást követően ki tudott menni az utcára és ott segítséget kért az arra járóktól.

A vádlott, miután elengedte sérült élettársát és annak gyermekét, megszökött. Felkutatása közel egy hónap múlva vezetett eredményre, egy általa kialakított erdei rejtekhelyen fogták el, lakóhelye külterületén.

 

A tanács elnökének személyében bekövetkezett változás miatt a bíróság a tárgyalást elölről kezdi.

 

Egyéb információ:

 

Dr. Sebestyén Ágnes

sajtószóvivő

+36- 30-6566-710

sebestyena@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: