2017/26 - emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 28., szerda 08.45
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
12.B.40/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7623 Pécs, Rákóczi út 34.
Tárgyaló: 
fsz.II.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A sértett nő 2016 januárjától a vádlott férfi pécsi társasházi lakásában tartózkodott, közöttük élettársi, illetve más kapcsolt nem jött létre.

 

A sértett és a vádlott között 2016 júniusában megromlott a viszony, a sértett több ízben bántalmazta a vádlottat, aki emiatt 2016. augusztus 5-én feljelentést tett a rendőrségen, azonban a nyomozást megszüntették, mert a vádlott könnyű – 8 napon belül gyógyuló – sérüléseket szenvedett.

 

2016. augusztus 12-én a délelőtti órákban a sértett a lakás fürdőszobájában mosakodott. A helyiség ajtaja nyitva volt. A vádlott gyümölcsöt akart tisztítani, ezért a kezében egy 19 cm pengehosszúságú, recézett élű kést tartva, megkérdezte a sértettől, hogy hol a lakás bejárai kulcsa. Emiatt közöttük szóváltás alakult ki, melynek során a sértett arcul ütötte a vádlottat, erre a vádlott a kezében tartott késsel a hátán, kis erővel megszúrta a sértettet, aki a fürdőszobából az előszobába lépett. A vádlott követte és a sértett bántalmazását folytatta úgy, hogy őt a jobb mellkas felén egy ízben, közepes erővel, majd egyszer nagy erővel megszúrta. A sértett az első emeleti lakás déli szobájába menekülve, erkély korlátján átmászott és a rácsba kapaszkodva, kifelé lógva segítségért kiabált. A vádlott utána ment és a korlátba kapaszkodó sértett kezét ütlegelte.

A történteket egy lakó a társasházból észlelte és értesítette a rendőrséget.

 

A bíróság a tárgyalást folytatja.

 

Egyéb információ:

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: