2017/12 - csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2017. március 21., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
2.Fk.5/2017
Tárgyalás helyszíne: 
7900 Szigetvár, József A. u. 14.
Tárgyaló: 
5.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden: A vádlottak 2016. július 28-án 23 óra 20 perc körüli időben, Szentlőrincen gyalogosan haladtak egy utcában, amikor a velük szemben, szintén gyalogosan, egyedül közlekedő sértettel szóváltásba keveredtek.

Az ittas állapotban lévő I.r. és fiatalkorú III.r. vádlottak, szóváltást követően, a sértettet több alkalommal megütötték és megrúgták úgy, hogy először a III.r. vádlott mellbe rúgta, melytől a sértett elesett. Miután felállt a sértett, az I.r. vádlott kétszer, ököllel arcon ütötte, ettől ismét a földre esett. Ekkor az I.r. vádlott a sértettet a bordája és karja környékén, a III.r. vádlott az arca és a válla környékén kétszer megrúgta, a fiatalkorú IV. r. vádlott ököllel arcul ütötte, és a szintén alkoholos állapotban lévő II.r. vádlott fejbe rúgta.

Ezután a vádlottak bementek a III.r. vádlottnak, az utcában található tartózkodási helyére, az eszméletlen állapotban lévő sértettet az utcán hagyva.

Rövid idő elteltével a vádlottak ismét visszamentek a még mindig eszméletlen sértetthez, felvették a táskáját és az ezüstláncát, amit bevittek a III.r. vádlott tartózkodási helyére, majd az I.r. és III.r. vádlottak bevitték a sértettet is a lakásba. Ott a II. r. vádlott és IV. r. vádlott átkutatták a sértett táskáját, de abban további értékeket nem, csak a pénztárcáját és az iratait találták, amelyeket benne hagytak.

A sértett közben a házban magához tért, megmosakodott, miközben a III.r. vádlott elvette a 8.000 forint értékű mobiltelefonját, majd visszaadta a táskáját és kikísérte a sértettet, aki gyalogosan elment.

A sértett a bántalmazás következtében számos könnyű, és egy súlyos sérülést – orrcsont-törést – szenvedett.

Az eltulajdonított mobiltelefont a nyomozó hatóság a fiatalkorú III.r. vádlottnál megtalálta, lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Egyéb információ:

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: