2017/9- kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2017. március 1., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
1.B.175/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7900 Szigetvár, Kossuth tér 15.
Tárgyaló: 
fsz.2.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott – szakirányú végzettség nélkül - 2015. január 19-től gyermekfelügyelőként dolgozott egy speciális gyermekotthonban. A vádlott, mint gyermekfelügyelő, a gyermekotthonban, a kezdetektől fogva helytelen pedagógiai módszereket alkalmazott, a gyerekekkel baráti viszonyt alakított ki, megengedte nekik, hogy tegezzék, rendszeresen dohányzott velük, túl közel engedte magához őket, rendszeresen átölelte, fejükön és arcukon megpuszilta őket, sokszor elvonult velük kettesben a szobájukba, illetőleg a házirend tiltása ellenére munkaidőn túl internetes közösségi oldalon tartotta velük a kapcsolatot és igyekezett őket bevonni a magánéletébe. A vádlott több kiskorú lánnyal kapcsolatban is alkalmazott ilyen pozitív megkülönböztetést.

2015 nyarán a vádlott és - a nála 20 évvel fiatalabb kiskorú - sértett között szerelmi viszony alakult ki, a vádlott az éjszakai műszakban rendszeresen a sértett szobájában aludt, és a saját lakásában is – a vele kapcsolatban fennálló hatalmi viszonyával visszaélve – két alkalommal is szexuális kapcsolatot létesített, közösült vele.

A vádlott szerelmi kapcsolatába más kiskorú neveltet is bevont, azonban két kiskorú tanú a gyermekfelügyelőknek jelezte, hogy tudomásuk szerint a vádlott és a kiskorú sértett között szerelmi viszony alakult ki. Az intézmény vezetőjének a gyermekfelügyelők jelezték ezt, aki a gyermekvédelmi szakszolgálat vezetője felé élt jelzéssel.

A kiskorú sértettet ezt követően más büntetőeljárásban őrizetbe vették, ekkor szobájában kitakarítottak, amikor egy plüssmaci figurából egy pendrive került elő, melyen a vádlott és a kiskorú sértett a gyermekotthonban, illetve a vádlott lakásán intim helyzetben láthatók.

Ezt követően a vádlott ellen feljelentést tettek, és 2015. november 16-án rendkívüli felmentéssel szüntették meg közalkalmazotti jogviszonyát.

A bíróság az ügyben megkezdi a tárgyalást.

Egyéb információ:

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: