2017/7 - kifosztás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. február 14., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
kifosztás bűntette
Ügyszám: 
1.B.141/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7700 Mohács, Szepessy tér 10.
Tárgyaló: 
7.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: a vádlott, a sértett és egy tanú 2016. augusztus 6. napján az esti órákban találkoztak egy baranyai település egyik kocsmájában. A sértett a tanút látásból ismerte, ezért leült a két másik személy mellé italozni. Ennek során a sértett közölte a többiekkel, hogy a szomszéd településen éppen lakodalom van, amelyre át akar menni, és megkérte őket, hogy tartsanak vele.

A vádlott, a sértett és a tanú ezt követően gyalogosan mentek át a másik településre, ahol először egy presszónál álltak meg, és megittak egy-egy pohár sört. Ezután felkeresték a faluházat, ahol a lakodalmat tartották, de oda nem engedték be őket, ezért – már 2016. augusztus 7. napján, az éjszakai órákban – gyalog indultak vissza a korábbi településre.

Az út során, amikor a két települést összekötő országút mellett haladtak, a vádlott provokálni kezdte a sértettet, tenyérrel többször megütötte, illetve 3-4 alkalommal meg is rúgta őt. A faluba visszaérve a sértett megpróbált elszaladni a vádlott elől, aki futva üldözte, amíg a sértett meg nem botlott és el nem esett, ekkor a vádlott  ismét megütötte,  majd megragadta a kezét, és egy ideig a földön húzta maga után. Miután elengedte a sértett kezét, a vádlott közölte a sértettel, hogy menjen be a bekötőútra, ezáltal hagyjon nekik „egy kis előnyt”.Távozás előtt a vádlott megkérdezte a sértettől, hogy van-e nála pénz, amire a sértett mondta, hogy igen. A vádlott felszólította a sértettet, hogy adja át a pénzét, amelynek a sértett, a korábbi, folyamatos és időben elhúzódó bántalmazások hatására, eleget tett.

A vádlott eltette a pénzt, majd a tanúval együtt távoztak a helyszínről.

A bántalmazások következtében a sértett több kisebb és egy súlyos sérülést is szenvedett. A vádlott által okozott 6.000 forint kár a nyomozás során megtérült.

A bíróság a tárgyalást folytatja.

Egyéb információ:

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: