2017/5 - kifosztás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 30., hétfő 14.00
Ügy tárgya: 
kifosztás bűntette
Ügyszám: 
1.B.86/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7900 Szigetvár, Kossutn tér 15.,
Tárgyaló: 
fsz. 2.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint röviden: 2015. október 6-án 20 óra 30 perc körüli időben a sértett egy baranyai település egyik italboltjában kért egy italt, majd a vádlott nő odament hozzá, beszélgetni kezdett vele. A sértett ennek során meghívta a vádlottat egy pohár italra, majd a sértett ismét kérte, hogy fizessen neki még egy italt, a sértett azt mondta, hogy nincs nála több pénz, de felajánlotta, hogy menjenek el az otthonába, ahol folytathatják az italozást. A sértett és a vádlott megállapodtak abban, hogy a sértett hazamegy, a vádlott rövid idő múlva elmegy hozzá. A sértett 21 óra körül hazament, a vádlott kisvártatva 4 db dobozos sörrel megjelent a sértettnél. A sértett behívta, a konyhában elfogyasztották a vádlott által hozott italt. A sértett eközben többször kiment a mosdóba, majd miután elfogyott a sör, a vádlottat pálinkával kínálta. Azonban mielőtt tölthetett volna rosszul lett és elvesztette az eszméletét.

A vádlott ekkor két szál cigarettát elszívott, majd kutatni kezdett a lakásban és eltulajdonította a sértett mobiltelefonját, porcelán kávés készletet, porcelán szobrot, valamint a sértett pénztárcájában lévő készpénzt, összesen 146 000 forint kárt okozva a sértettnek.

Az eszméletlen sértettet a szomszéd találta meg, aki mentőt hívott és a sértettet kórházba szállították.

A vádlott lakóhelyén tartott házkutatás során az eltulajdonított értékeket a nyomozó hatóság megtalálta, így a kár megtérült.

A bíróság az ügyben folytatja a tárgyalást.

Egyéb információ:

Dr. Barkaszi Attila

Sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: