2016/51-védekezésre képtelen és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2016. december 19., hétfő 14.00
Ügy tárgya: 
védekezésre képtelen és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette
Ügyszám: 
1.B.113/2016
Tárgyalás helyszíne: 
7900 Szigetvár, Kossuth L. u. 15.
Tárgyaló: 
fsz.2.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint röviden: A vádlott együtt lakott édesanyjával egy családi házban úgy, hogy a sértett a házban, a vádlott pedig a ház udvarán található lakóautóban élt.

 

2015. október 17-én 5 óra körüli időben, az ittas állapotban lévő vádlott bement a házba, ahol odalépett a szobában alvó sértett mellé, majd szitkozódások közepette több alkalommal rátaposott az alvó édesanyja arcára, illetve mindkét kezére, majd több alkalommal, ököllel is megütötte a sértett arcát és nyakát is. Ez után a vádlott fenyegetések közepette betekerte a sértettet az ágyon lévő paplanba és úgy bántalmazta tovább, melynek során ismét több alkalommal megrúgta és megütötte. Ez után távozott a helyszínről.

A sértett tartva a további bántalmazástól 5 óra 30 perc körüli időpontban átment unokája házához, bekéredzkedett, majd lefeküdt aludni. A reggeli órákban rokonai észlelték a sérüléseit, értesítették a helyi polgármestert, aki hívta a mentőket.

A sértett a bántalmazás következtében bal karjának elmozdulásos törését és több könnyű – 8 napon belül gyógyuló – sérülést szenvedett.

A bíróság a tárgyalást megkezdi.

Egyéb információ:

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: