2016/26 - Kábítószer- kereskedelem bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2016. június 27., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Kábítószer- kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
3.B.132/2015
Tárgyalás helyszíne: 
7300 Komló, Bajcsy Zs. u. 2.
Tárgyaló: 
22.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az I.r., II.r. és a III.r. vádlottak 2013. nyara és 2013. november 6. közötti időszakban Komlón értékesítettek kábítószert - kannabiszt – több személynek, köztük fiatalkorú személyeknek, a IV.r. és az V.r.  vádlottaknak is. A II.r. vádlott 2012-ben az Interneten keresztül, egy angol nyelvű honlapról rendelt 5 tő kannabiszt, melyet egy évvel később kezdett értékesíteni.

A nyomozó hatóság által foganatosított házkutatások során tőlük kábítószernek minősülő anyagokat, kannabiszt, az értékesítéshez szükséges eszközöket és készpénzt foglaltak le.

A IV.r. vádlott 2012. októbere és 2013. november 6-a között heti rendszerességgel vásárolt az I.r. vádlottól kábítószert. 2013-ban elfogyott a pénze, ezért az I.r. vádlottnak – a megállapodásuk szerint – az általa elkövetett bűncselekményekből származó értéktárgyakkal és készpénzzel fizetett. A fenti időszakban a Komló-Sikondai Wellness Hotel és Fürdő öltözőiből, több öltözőszekrény megrongálását követően, különböző tárgyakat – telefonokat, ékszert – és készpénzt tulajdonított el több százezer forint értékben, és részben átadott az I.r. vádlottnak pénzért, illetve kábítószerért.

Az V.r. vádlottal szemben – aki a kábítószert az I.r. vádlottól szerezte be - 2013. december 4-én intézkedett a nyomozó hatóság, ennek során vizeletében kábítószer (kannabisz) maradványokat találtak.

Az ügyben határozathirdetés várható.

Egyéb információk:

Dr. Barkaszi Attila

Sajtószóvivő

+36- 30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: