Letartóztatás emberölés bűntette alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2022. december 9-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2017. június 19. és június 21. közötti időszakban a lakásában, szóváltást követően nyakon szúrta a sértett fiatal férfit, aki a szúrás következtében elhalálozott. A gyanúsított a sértett testét egy pokrócba tekerve elrejtette a ház alatt található szerelőaknában. A test tetejére meszet, hamut és hulladékot szórt. A sértett ruháit és használati tárgyait a kukába dobta, így azokat a nyomozó hatóság nem találta meg.

A gyanúsított 2021-ben lakóingatlant cserélt ugyanazon a településen, és költözéskor egy zsákba csomagolta a néhai sértett maradványait, amelyeket magával vitt az új lakásához, és azokat a padláson rejtette el. A nyomozó hatóság szemle keretében 2022. december 7-én találta meg a maradványokat.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Alapos a gyanú arra, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság a letartóztatását elrendelte.

Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő   

+36 30 990 4247

barkaszia@birosag.hu