Elsőfokú ítélet szeméremsértés vétsége miatt

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános tárgyaláson E. A. vádlottat szeméremsértés vétsége miatt – mint többszörös visszaesőt – hét hónap börtönre és egy év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi alkalmazkodási zavarral társult személyiségzavarban szenved, pszichés állapota miatt a cselekmény idején enyhe fokban korlátozva volt a cselekménye társadalomra való veszélyességének felismerésében és a felismerésnek megfelelő cselekvésben.

2022. május 14. napján röviddel 9 óra 44 perc előtt Pécsett, egy belvárosi téren elhelyezett köztéri padon feküdt, majd a közelében található turistacsoport mellett elhaladt, és a téren elhelyezett egyik szemetes edénybe vizelt. Ezután visszament ahhoz a padhoz, melyen előzőleg feküdt, cipőjét levette és a pad mellé helyezte.

Röviddel ezt követően saját nemi vágyának felkeltése és kielégítése céljából a járókelők előtt nemi szervét elővette, és mások által is jól látható módon önkielégítést végzett úgy, hogy közben nemi szervét szeméremsértő módon a tőle nem messze lévő turistacsoportnak is mutogatta. A vádlott a több percig tartó önkielégítést egy alkalommal megszakította, abbahagyta, majd néhány perc elteltével újra elkezdte saját nemi vágyának további kielégítése céljából.

A turistacsoport tagjai a rendőrséget értesítették, akik rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, és a vádlottat elfogták.

A vádlott és védője tudomásul vették a bíróság ítéletét, az ügyész három munkanapot tartott fenn fellebbezése esetleges bejelentésére, így a bíróság határozata nem jogerős.


Dr. Barkaszi Attila
sajtószóvivő
+36-30-990-4247
barkaszia@pecsit.birosag.hu