Letartóztatás felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2022. október 17-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

 A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2022. október 15-én, a déli órákban Pécsett, a nyílt utcán egy kinyitható bicskával fenyegette meg a sértett férfit azzal, hogy amennyiben a nagy értékű karóráját részére nem adja át, akkor „szétszurkálja”. A sértett, a fenyegetés hatására a 70.000 forint értékű karóráját átadta a gyanúsítottnak, aki azt eltulajdonította.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottnál tartott házkutatás során megtalálta az órát és az elkövetés eszközéül használt bicskát is.

A gyanúsított – hasonló bűncselekmények elkövetése miatt – korábban is volt büntetve, többszörös visszaeső, a terhére rótt bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértett vagy más eljárásban résztvevő személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezek miatt rendelte el a bíróság a letartóztatását.

Az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő   

+36 30 990 4247

barkaszia@birosag.hu