Elsőfokú ítélet kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt

A Pécsi Járásbíróság a 2022. szeptember 13. napján megtartott nyilvános tárgyaláson K. I. vádlottat kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül kettő év három hónap fegyházra és három év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, valamint megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi – aki többször volt már elítélve szeméremsértés vétsége miatt – hajléktalanként él Pécsett.

2021. szeptember 26. napján 15 óra 45 perckor a vádlott ittas állapotban egy pécsi buszmegálló padján ült, amikor észrevette a buszra várakozó F. V. sértett nőt. Először pénzt kért a sértettől, majd miután a sértett közölte vele, hogy nem tud pénzt adni, a vádlott közölte a sértettel, hogy „nagyon dögös” és „jól néz ki”. Majd a padon ülve lehúzta a nadrágját, és miközben a sértettet nézte, önkielégítést végzett. A vádlott az önkielégítés során a nemi szervét a sértett előtt saját nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése céljából, szeméremsértő módon mutogatta.

A sértett, valamint a helyszínen tartózkodó és a vádlott cselekményét szintén észlelő nő felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az önkielégítést, és közölték vele, hogy értesítették a rendőrséget, mire a vádlott felhúzta a nadrágját és átment az út másik oldalára, ahol leült az egyik padra, ismételten lehúzta a nadrágját, és miközben a sértettet nézte, folytatta az önkielégítést.

2021. szeptember 28. napján 9 óra 10 perckor a vádlott ittas állapotban az egyik pécsi általános iskola bejárata előtt lévő padon ülve önkielégítést végzett, amikor észrevette az előtte sétáló O. K. sértett nőt. A vádlott odaszólt a sértettnek, hogy „figyeljen ide”, majd – közben folytatva az önkielégítést – megkérdezte a sértettől, hogy „kislány, itt tanul?”. Miután észlelte a vádlott cselekményét, a sértett közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, mire a vádlott elhagyta a helyszínt. A vádlott a fenti cselekményével a nemi szervét a sértett előtt saját nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése céljából, szeméremsértő módon mutogatta.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése végett, az ügyész pedig három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozata megtételére, így a bíróság határozata nem jogerős.

Dr. Barkaszi Attila
sajtószóvivő
+36-30-990-4247
barkaszia@pecsit.birosag.hu