Letartóztatás rablás bűntette és más bűncselekmények miatt

A Pécsi Járásbíróság 2022. augusztus 9. napján elrendelte egy fiatal pécsi férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntette és több rendbeli lopás vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2022. augusztus 5. napján, a délelőtti órákban, egy pécsi lakásban egy férfitől Rivotrilt és Frontint kért, azonban a sértett nem tudta adni a gyógyszereket, ezért a gyanúsított a nagytestű harci kutyáját ráuszította. Ezt követően felszólította a sértettet, hogy vegye elő a mobiltelefonját, majd egy 25 cm pengehosszúságú késsel megfenyegette. A sértett a fenyegetés hatására átadta a gyanúsítottnak a 30.000 forint értékű telefont, de a lakásból történő távozásakor a gyanúsítottól visszakérte a telefonját, amit a gyanúsított – mivel ennek tanúja is volt – visszaadott.

2022. augusztus 5-én, lakat lefeszítés módszerével behatolt egy pécsi lakásba és onnan eltulajdonította a tulajdonos kézitáskáját 15.000 forint készpénzzel, valamint egy 15.000 forint értékű elektromos fogyasztó övet.

2022. július 30-án a gyanúsított egy társával egy pécsi családi ház udvarára másztak be, ahonnan nagy értékű cserepes növényeket, alumínium locsolókocsit a rajta lévő tömlővel tulajdonítottak el, összesen 163.000 forint értékben. Lefoglalással 113.000 forint kár megtérült, egy 50.000 forint értékű pálmát nem találtak meg.

A gyanúsított büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekményeket egyéb, ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság végzése végleges.


Pécsi Törvényszék

sajto@pecsit.birosag.hu