Letartóztatás emberkereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2022. június 20-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra erőszakkal, szexuális cselekmény végzése érdekében, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2018 nyara és 2022. júniusa között, megélhetésük érdekében a feleségét – őt különféle módokon bántalmazva, benne félelmet keltve - prostitúciós tevékenység folytatására kényszerítette. A sértett a prsotitúciós tevékenységből származó pénzeket a gyanúsítottnak adta át.

A gyanúsított legális jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését a bűncselekményelkövetéséből származó jövedelemből biztosítja.

A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítás meghiúsítására vagy megnehezítésére törekedne a sértett vagy más kihallgatandó személy megfélemlítésével, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő   

+36 30 990 4247

barkaszia@birosag.hu